Gıda Mühendisliği

BÖLÜM TANITIMI
Gıda sanayinde özellikle hızla artan dünya nüfusuna alternatif gıda kaynaklarının temini ayrıca ülkemizin kalkınması açısından önemli bir sektör olduğundan bu sektörün kalkınması ancak bilim ve teknolojideki değişimleri takip eden nitelikli elemanların yetiştirilmesi ile mümkün olacağı bilinciyle Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimize eğitim verilmesi planlanmaktadır. Bu programın temel amacı; gıdaların işlenmesinde, depolanmasında, taşınmasında geliştirilmesinde pazarlanmasında ve yeni gıdaların üretilmesinde bilim ve mühendisliğin yöntemlerinin öğrencilerimize kazandırılmasıdır. Öğrencilerimize 21. yüzyıldaki teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecek ve yeni bilgileri üretebilecek düzeyde kimya, fizik, ekonomi, mühendislik, mikrobiyoloji, yönetim, beslenme ve kamu sağlığı gibi birçok disiplinin temel prensipleri hakkında bilgi kazandırarak, bu bilgileri gıdaların işlenmesi ve korunmasının yanı sıra pazarlanması konularında uygulayabilme etiği kazandırmak eğitim amaçları içerisinde yer almaktadır. Gıda Mühendisleri, kamu ve özel sektörde beslenme sorununa çözüm bulmak için araştırmalar yapabilecek, çeşitli kuruluşlarda kalite-güvence, işletme müdürlüğü gibi görevler alabilecek, ayrıca TSE, Hıfzısıhha Enstitüsü, Tarım İl Müdürlüğü Laboratuarları ve belediye gibi kurumlarda çalışabilecek iş potansiyeline sahip olabileceklerdir.
Misyon: Bölüm bilgi birikimine her geçen gün yenilenen teknolojinin de ilave edilmesi ile artan gıda/gıda ürünleri ihtiyacına istinaden gıda üretimi, yeni ürün geliştirme, kalite ve güvenilirlilik sağlama ve gıda kalite kontrolü gibi alanlarda ülke ihtiyaç ve ekonomisine katkı sağlayacak, güncel bilgi, donanım ve beceriye sahip, uluslararası düzeyde bilgi ve teknoloji üretip uygulamaya aktaracak ahlaki değer ve toplumsal sorumluluk sahibi nitelikli Gıda Mühendisleri yetiştirmektir.
Vizyon: Bölümün vizyonu, öğrencilerin mühendislik yeteneklerini geliştirmek ve günümüzün modern mühendislik dünyası ile gıda ile alakalı bütün alanlarında, kamu ve tüketicilerin değişen gereksinimlerini göz önüne alarak başarılı öğrenciler yetiştirmektir. Ayrıca; çağdaş, bölgesel, ulusal ve uluslararası proje üreten, evrensel ölçülerde mükemmel bir eğitim, bilim ve araştırma kurumu olmayı hedeflemektedir.
 
Gıda Mühendisliği Bölümü Danışmanları
1. sınıflar için Arş. Gör. Dr. Fatma ERSÖZ
2. sınıflar için Dr. Öğr. Üyesi Pınar ŞEKERCİ KELEŞ